skip to Main Content

Wel of geen taxi nemen op vakantie in het buitenland?

Een taxi nemen in het buitenland

In het buitenland komen helaas wel eens incidenten voor met taxichauffeurs. Soms zijn dit gecertificeerde chauffeurs, maar het kan ook zo zijn dat deze mensen zich voor taxichauffeur uitgeven. Waar moet u precies op letten als u een taxi in het buitenland neemt? HTS Taxi Den Haag vertelt u hier graag meer over.

Wees op de hoogte van de regels

In sommige steden is het mogelijk een taxi op straat aan te houden, maar het is ook geregeld het geval dat er sprake is van een officiële taxistandplaats waar u dient op te stappen. Zorg dan ook dat u, voordat u wilt vertrekken, op de hoogte bent van de gebruikelijke regels in uw vakantieland. Bekijk voorafgaand op internet hoe de taxi’s eruit zien, zodat u zeker weet dat u met een betrouwbaar taxibedrijf te maken heeft.

Maak een duidelijke afspraak over de ritprijs

Bij belangrijke bezienswaardigheden zult u veelal snorders vinden. Dit zijn ook wel illegale taxichauffeurs. Deze taxichauffeurs beschikken niet over een licentie en rijden vaak zonder meter. Stapt u in bij een snorder, dan kunt u vaak op problemen rekenen. Zo kan het aan het einde van de rit ineens blijken dat de taxichauffeur toch een hogere prijs rekent dan vooraf is afgesproken en hij zogenaamd niets meer weet van de afspraak. Pas dus goed op.

Let op de meter in de taxi

Allereerst is het goed te kijken of de taxi überhaupt een meter bevat. Is er een meter aanwezig? Kijk dan of deze aan staat. Vaak bij ritten ‘s ochtends of vroeg in de avond sluiten taxichauffeurs liever een dealtje die voor hen voordeliger uitkomt. Zo kan het zijn dat u duurder uit bent dan wanneer er wel een meter aanwezig zou zijn.

Is de chauffeur bekend met de weg?

Ook niet geheel onbelangrijk: een taxichauffeur dient de weg te weten. Het moet niet zo zijn dat u van achter het stuur allerlei vragen krijgt en ondertussen het bedrag op de meter steeds sneller oploopt. Zo zit u langer in de taxi en betaalt u uiteindelijk meer voor uw rit. Probeer dan ook te achterhalen of de taxichauffeur weet waar uw bestemming is en of hij op de hoogte is van de snelste route.

Pas op voor smoesjes

Lijkt de chauffeur verkeerd te rijden? Heeft hij geen wisselgeld op zak? Of is er sprake van andere smoesjes? Blijf dan vooral rustig. Bel indien nodig de politie. Het belangrijkste bij dit soort zaken is om uw geduld te bewaren, zodat u voorkomt dat de zaak escaleert. Wij, van HTS Taxi Den Haag, hopen dat u onze tips kunt gebruiken gedurende uw trip in het buitenland en wensen u fijne taxiritten toe!