skip to Main Content

Veilig met de taxi reizen in corona tijd

Veilig met de taxi reizen in corona tijd

Vermijd het openbaar vervoer

Vanwege de coronacrisis heeft de rijksoverheid gevraagd dat we zo min mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo raakt het openbaar vervoer niet overbelast en lopen we geen onnodige risico’s. In bussen of treinen is het nou eenmaal niet mogelijk om de anderhalve meter afstand aan te houden die nodig is om eventuele besmetting te voorkomen. Gelukkig is er een ander alternatief: reizen per taxi. In dit blog vertellen wij u daar graag meer over.

Advies van de Rijksoverheid

De Rijksoverheid geeft op haar website aan dat mensen met een kwetsbare gezondheid voorlopig beter niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Toch zijn er soms situaties waarin het nodig is om te reizen. Bijvoorbeeld voor een afspraak in het ziekenhuis, wanneer u mantelzorger bent of voor het bijwonen van een uitvaart. In deze gevallen raadt de Rijksoverheid aan om te reizen per taxi. Dit is uiteraard veel veiliger omdat u dan enkel met de taxichauffeur in aanraking komt en niet met de vele medepassagiers in een trein of bus. Uiteraard staat HTS taxi Den Haag voor u klaar om u veilig naar uw bestemming te vervoeren.

Veilig en verantwoord taxi- en zorgvervoer

Het RIVM heeft een aantal richtlijnen opgesteld om het vervoer per taxi nog veiliger te maken in deze corona tijd. Uiteraard houdt HTS taxi Den Haag zich aan deze richtlijnen. De adviezen van het RIVM zijn alsvolgt:

  • De passagier stapt zelf in en uit en zit tijdens de rit achterin
  • De passagier doet zelf de veiligheidsgordel om
  • De passagier plaatst zelf de bagage in de kofferruimte of houdt deze op schoot tijdens de rit
  • Betaal met pin of creditcard

Door het volgen van deze richtlijnen houdt u zoveel mogelijk de geadviseerde anderhalve meter afstand in stand. Heeft u hulp nodig bij het in-of uitstappen of het omdoen van de veiligheidsgordel? Vraag dan het liefst iemand uit uw directe contactenkring om u hierbij te helpen.

Vragen? Neem contact met ons op

Ook in deze vreemde tijden kunt u rekenen op de betrouwbare en professionele service van HTS Taxi Den Haag. Heeft u nog vragen of wilt u een taxi bij ons reserveren? Bel ons dan via telefoonnummer 070 – 6666 666, mail naar info@htstaxi.nl of reserveer direct online via het formulier hier op de site. HTS Taxi Den Haag staat voor u klaar om u in corona tijd veilig en snel te vervoeren!