skip to Main Content

Met de taxi naar Utrecht? Bezoek deze top 4 bezienswaardigheden

  • Blog

Breng een bezoek aan Utrecht en laat u brengen met de taxi

Midden in Nederland bevindt zich Utrecht. Utrecht wordt dan ook wel het “Hart van Nederland”genoemd. In Utrecht stikt het werkelijk van de bezienswaardigheden. Wanneer je via de historische Oudegracht en haar levendige werven door het centrum slingert kom je vanzelf langs talloze rijksmonumenten en werelderfgoed. En als je op de fiets stapt sta je binnen een half uur tussen de indrukwekkende burchten, forten en kastelen.

De Botanische Tuinen

De botanische tuinen is verbonden met de Universiteit van Utrecht. In 1639 is men begonnen met de aanplantingen. Naast onderzoek en onderwijs is er ook de mogelijkheid om deze tuinen te bezoeken. De Botanische tuinen hebben een afmeting van 9 hectare. Een leuk weetje;  De tuinen werden vroeger gebruikt om medicinale planten te kweken. Maar vandaag de dag  kan je er verschillende thema’s terug vinden: de rotstuinen, evolutietuin, ontdekkingstuin, diverse (sub)tropische collecties, bijenhotel en een vogelhut. U heeft de mogelijkheid om de tuinen individueel te bezoeken of als een groep. Tevens kunt een rondleiding boeken voor de tuinen. Zeker een aanrader!

Het Nijntje museum

Nijntje is inmiddels uitgegroeid tot een internationale ster. In Utrecht vindt u dan ook het Nijntje museum. Dit museum is vooral gericht op de “kleintjes” onderons. Kleuters en peuters kunnen zich vermaken met Nijntje en haar vrienden. In dit museum bevinden zich dan ook al het levenswerk van Dirk Bruna. Tijdens de schoolvakanties kan men ook meedoen met verschillende activiteiten die het museum aanbiedt.


Taxi Den Haag-Taxi Urecht

De Dom

Als men aan Utrecht denkt, denkt men aan de Domtoren. Dit eeuwenoude toren kunt u terugvinden aan het Domplein.  De Domtoren is 112 meter hoog en is hierbij dan ook de hoogste kerktoren van Nederland. Onder de Dom bevindt zich de Domunder.  Bij de Domunder beleefd u op een interactieve manier de geschiedenis van de Domplein. Dit is  zeker aan te raden voor jong en oud!

Spoorwegmuseum

Naast dat Utrecht het “hart”van Nederland is, is Utrecht ook het belangrijkste knooppunt van de spoorlijnen in Nederland. Utrecht Centraal is dan ook het grootste station van Nederland. Daarom vindt u dan in Utrecht ook het Spoorwegmuseum.  In dit museum kunt u 150 jaar Nederlandse spoorwegen geschiedenis terugvinden.  Een reeks aan verzameling van historische treinen tot de hedendaagse treinen.  Dit museum is dan ook geschikt voor jong en oud!

Taxi Den Haag-Taxi Utrecht

HTS Taxi Den Haag  rijdt vanuit Den Haag naar ieder gewenste plek in Nederland, zo ook Utrecht.  Naast individueel vervoer doen wij ook aan groepsvervoer. Wij halen u op en brengen u ook weer thuis. HTS Taxi Den Haag heeft scherpe tarieven van Den Haag naar Utrecht. Voor de tarieven kunt u contact opnemen met onze centrale 070-6666666. of u kunt een kijkje nemen onder het kopje “tarieven“.