skip to Main Content

De voordelen van een gecertificeerde taxi t.o.v. een Uber taxi

Gecertificeerde taxichauffeurs ten opzichte van Uber

Tegenwoordig is er veel in het nieuws over vervoer via Uber. Uber is geen officiële taxichauffeur en de taxi’s zijn geen officiële taxi’s. De chauffeurs van Uber zijn technisch gezien dan ook geen taxichauffeurs. De chauffeurs van Uber zijn particulieren, die via een app moeten worden besteld.

De prijs van ritten van Uber-chauffeurs is vaak relatief lager dan bij een taxi van een gecertificeerd taxibedrijf. Er zitten echter ook veel nadelen aan vast, waardoor een gecertificeerde taxichauffeur nog altijd de beste en veiligste keuze blijft voor uw taxirit. De HTS Taxi Den Haag is een van de grootste TTO-houders in de regio Den Haag. TTO staat voor Toegelaten Taxi Organisatie en garandeert u comfort en zekerheid tijdens uw taxirit. De gemeente verleent de TTO-vergunning aan taxichauffeurs die zich aan kwaliteitsnormen houden.

De voordelen van een gecertificeerde taxi

Gecertificeerde en professionele taxi’s bieden veel voordelen ten opzichte van Uber-chauffeurs. Ten eerste mogen taxi’s gebruik maken van officiële taxistandplaatsen, waardoor gecertificeerde taxi’s u dichtbij het centrum of de ingang van een luchthaven kunnen ophalen of wegbrengen. Een certificaat voor taxichauffeurs krijg je verder niet zomaar, daarvoor moet aan verschillende eisen voldaan worden. Daardoor bent u bij een gecertificeerde taxi verzekerd van een professionele en betrouwbare chauffeur.

Bovendien zijn dit bijna altijd chauffeurs met een vaste baan, die belang hebben bij een betrouwbare service. Bij een Uber-chauffeur moet altijd maar afgewacht worden wat voor chauffeur er in de wagen zit. Er zijn dan ook veel Uber-chauffeurs die de boel oplichten door te hoge tarieven of onnodig lange routes. Er zijn zelfs verhalen van Uber-chauffeurs die klanten afpersen. Verder is de Uber-app erg opdringerig, omdat Uber-chauffeurs het vooral moeten hebben van fooi. Een professioneel taxibedrijf betaalt zijn chauffeur een degelijk loon, zodat zij u geen fooi zullen opdringen.

Hoe herkent u een gecertificeerde taxi?

Alle legaal erkende taxi’s zijn eenvoudig te herkennen: ze hebben een blauw taxikentekenplaat. Daarnaast moet de taxichauffeur in bezit zijn van een chauffeurspas, die goed zichtbaar moet zijn in de taxi. Ook de tarieven moeten zowel in als buiten de taxi duidelijk zichtbaar zijn. Meestal vindt u een tariefkaart achter een van de ruiten. De taxichauffeurs van HTS Taxi Den Haag moeten verder gekleed zijn in kostuum met stropdas en een representatief uiterlijk hebben. Onze taxi’s zijn verder 100 procent rookvrij. Zowel voor onze taxichauffeurs als passagiers is het niet toegestaan om te roken. Verder worden onze voertuigen altijd streng gecontroleerd om de kwaliteit te waarborgen.

Laat u vervoeren door een gecertificeerde taxi van HTS Taxi Den Haag

U ziet: er zijn veel voordelen voor het kiezen voor een gecertificeerde taxi en niet voor een Uber-chauffeur. De taxichauffeurs van HTS Taxi Den Haag vervoeren u graag in de regio Den Haag of tussen Schiphol en Den Haag. Bestel een taxi bij ons door te bellen naar 070-6666666.