skip to Main Content

6 bezienswaardigheden in Rotterdam en dingen die je vandaag nog moet doen

  • Blog

Taxi Den Haag-Taxi Rotterdam

Rotterdam is een bruisende stad, en stad met veel bezienswaardigheden. HTS Taxi Den Haag zet de leukste bezienswaardigheden op een rijtje! Na Amsterdam is Rotterdam de 2 na grootste stad van Nederland. Rotterdam wordt ook wel de havenstad genoemd, het heeft de grootste haven van Europa en behoort ook tot één van de belangrijkste haven van de wereld. Bij Rotterdam komt de hele wereld Nederland binnen, om verder doorgevoerd te worden naar het Europese achterland. Nederland leeft voor een groot deel van de handel en Rotterdam is de belangrijkste spil, als een van de grootste havens van de wereld.

1. Stadhuisplein en Schouwburgplein

Een stad is niet compleet zonder levendige pleinen. Deze omschrijving is zeker van toepassing op het Stadhuisplein en het Schouwburgplein. Zoals uit de naam blijkt ligt het ‘Stadhuisplein’ nabij het fraaie stadhuis van Rotterdam. Dit pand is gebouwd in de periode 1914-1920. Het is hier het hele jaar door prima vertoeven. Rondom het ‘Schouwburgplein’ tref je vooral theaters aan. Dan kun je denken aan het concertgebouw De Doelen, de Rotterdamse Schouwburg en een grote bioscoop. Bijzonder aan het ‘Schouwburgplein’ is dat hier veel gebruik gemaakt is van materialen zoals hout, rubber, metaal en epoxy. Vermeldenswaardig is dat beide pleinen verkeersvrij zijn.

2. Markthallen

Rotterdam wordt ook wel de architectuurstad genoemd en is wereldberoemd geworden door de moderne architectuur die je werkelijk overal in de stad kunt vinden. De Maasstad is dan ook de thuisbasis van veel designmusea en vooraanstaande architectenbureaus die betrokken zijn bij het ontwerp van beroemde gebouwen en bruggen in andere wereldsteden. De markthallen is één van de grootste en overdekte markten van Europa. Als u de markthal bezoekt waant u zich direct in een andere wereld. De kruidige geuren van de kruideniers, een assortiment van exclusieve levensmiddelen komen u allemaal tegemoet. De markthal biedt u ook de mogelijkheid om aan te schuiven bij diverse keukens. HTS Taxi Den Haag raadt u dan ook aan om een bezoekje te brengen aan de markthallen!

3. Euromast

Rotterdam staat bekend om zijn havens maar zéér zeker ook om de Euromast. de 185 meter hoge toren is toegankelijk voor bezoekers. Het is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt een fantastisch uitzicht over Rotterdam. U gaat met een glazen lift 100 meter omhoog naar de uitkijk platform, hier kun je al genieten van een waanzinnig uitzicht. Wilt u nog hoger? Met de draaiende en doorzichtige Euroscoop lift kun je verder naar de top van 185 meter! Vanaf de Euromast zie je Rotterdam vanuit een ander perspectief. De glazen lift draait om de mast heen zodat u een perfecte uitzicht heeft over Rotterdam. Houdt u van een adrenaline kik? Er is ook de mogelijk tot abseilen en tokkelen.  Na al die hoge spanning, kunt een overnachting boeken en tevens dineren in de Euromast.

Taxi Den Haag-Taxi Rotterdam4 .Rotterdam Centraal

Het vernieuwde station van Rotterdam is  zeer zeker een Eye-catcher. Het is station is in 2014 opnieuw geopend door Koning Willem Alexander. Een prachtig stukje architectuur waarbij u uw ogen uit kunt kijken. Binnen het station hoeft zich ook niet te vervelen, want er bevinden zich namelijk diverse winkels en eetgelegenheden.

5. Erasmusbrug

De Erasmusbrug verbindt het Noorden en Zuiden van Rotterdam met elkaar. De Erasmusbrug is hét icoon van de stad Rotterdam, als u kijkt naar de Erasmusbrug dan kunt u een zwaan herkennen of misschien wel een harp. In de avond in deze brug prachtig verlicht en zeker de moeite waard om dit te bewonderen.

6. Stadhuis en Schouwburgplein

Bent u een echte nachtmens? Dan raadt HTS Taxi Den Haag  u aan om een avondje te gaan stappen aan de stadhuis en schouwburgplein. Deze pleinen bevinden zich midden in het centrum. Het uitgaansleven in Rotterdam is erg gevarieerd en heeft voor iedere leeftijd en interesse wat te bieden. Er zijn tal van clubs en bars waar je tot in de late uurtjes kunt uitgaan. Wij zorgen dat u weer veilig thuis komt na een avondje stappen.

Taxi Den Haag- Taxi Rotterdam

HTS Taxi Den Haag  rijdt vanuit Den Haag naar ieder gewenste plek in Nederland, zo ook naar Rotterdam.  Naast individueel vervoer doen wij ook aan groepsvervoer. Wij halen u op en brengen u ook weer thuis. HTS Taxi Den Haag heeft scherpe tarieven van Den Haag naar Rotterdam. Voor de tarieven kunt u contact opnemen met onze centrale 070-6666666. of u kunt een kijkje nemen onder het kopje “tarieven”.