• Taxi Den Haag 070 666 66666
  • Vaste lage taxitarievenBel 070 666 6666
  • Taxi Den Haag en Omgeving
  • 1
  • 2
  • 3

Bel voor een Taxi 070 - 666 6666 (7x6)

Dollar

american

mastercard

pin

visa

Dutch English French Spanish

Taxi Den Haag nodig belt u dan naar

 ______________________________________________________

070 666 6666

 ______________________________________________________

Welkom bij Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service)

Heeft u een ritje nodig? Dan bent u bij ons bij het goede adres! De Haagse Taxi Service biedt u uitstekende service aan voor mooie prijzen.
Zelfs de oh zo dure ritjes naar Schiphol worden door ons voorzien van bodemprijzen waar u geen nee tegen kunt zeggen.
Individueel vervoer of groepsvervoer binnen en buiten Den Haag behoren beiden tot onze aanbod.
U kunt stiptheid en veilige betaalmogelijkheden van ons verwachten.
Bovendien staan we 24/7, 7 dagen in de week voor u klaar.
Bel ons op 070 - 666 6666 en dan ziet u ons gauw verschijnen!.

Dutch English French Spanish

24-7

Taxi 24/7 bereikbaar

Snel een Taxi Den Haag nodig? Wij zijn altijd telefonisch, per e-mail of online bereikbaar. Dag en nacht!

ONZE DIENSTEN

onze diensten

Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service) biedt personenvervoer, zakelijk vervoer, VIP vervoer, groepsvervoer, schoolvervoer en pakketdiensten.

Lees meer

tarieven-feature-1

Vaste lage taxitarieven voor Taxi Den Haag

Met onze vaste lage prijzen, ook voor taxi Den Haag, komt u aan het einde van de taxirit niet voor nare verassingen te staan.

ACTIES

car

Vanaf NU starttarief €0,-
voor voorwaarde neem contact op met centrale.
------------------------------------------------
Schiphol 47,- Vanaf Zondag t/m Donderdag van 22:00 tot 04:00 alleen brengen!!!

Lees meer

zakelijk-vervoer

Zakelijk taxivervoer

Op zoek naar representatief taxivervoer? Ook dan bent u bij de Haagse Taxi Service aan het juiste adres.

RESERVEREN

reserveren

Wilt u gelijk online een Taxi Den Haag reserveren? Dat kan! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw taxi bevestigen

Online Reserveren

Vleuten

Vleuten is een woonplaats in de wijk Vleuten-De Meern in de Nederlandse stad Utrecht, in de Nederlandse provincie Utrecht. Tot 2001 was het een zelfstandig dorp behorende bij de voormalige gemeente Vleuten-De Meern en tot 1954 vormde het een zelfstandige gemeente.

Hoewel Vleuten deel uitmaakt van de gemeente Utrecht, wordt het samen met Vleuterweide nog als een aparte plaats aangeduid, met 'eigen' plaatsnaamborden en postadressen. In 2015 had Vleuten 6949 inwoners.

Historie[]

In de Romeinse tijd lag er een fort (castellum) met een aangrenzend kampdorp (vicus), langs de toenmalige rijksgrens, de oude loop van de rivier de Rijn. De naam is mogelijkerwijs Fletio(ne) zoals op de Peutinger kaartstaat aangegeven (ofschoon sommigen denken dat dit een schrijffout is van Fectio, dat echter te Vechten, gemeente Bunnik, ligt). Vleuten komt in 1164 voor het eerst in de boeken voor als Flutene.

Het gerecht Vleuten was in het bezit van de proosdij van Oudmunster te Utrecht. Aanvankelijk verbonden met de Harmelerwaard, maar de laatste werd in 1613 afgestaan aan Harmelen. Na de Bataafse Revolutie in 1795 kwam er een eind aan de heerschappij van de proost en ontstond de gemeente Vleuten. Op 1 januari 1812 werden de voormalige gerechten Vleuten, De Haar, Themaat, Themaat Engsgerecht en de Hegge op Themaat samengevoegd tot één gemeente Vleuten. Op 1 januari 1818 werd de gemeente Haarzuilens afgesplitst en de nieuwe gemeente Veuten bestond weer alleen uit het voormalige gerecht Vleuten. Op 1 januari 1954 ging de gemeente op in Vleuten-De Meern.

Vleuten ontwikkelde zich rond de hervormde kerk en is eeuwenlang bescheiden van omvang geweest. Rond 1800 ontstond een bebouwde kom aan de wegen die er samen kwamen. Vanaf 1900 ontstond bebouwing aan de invalswegen en door de bouw van de Rooms-katholiekeSint-Willibrorduskerk aan de Pastoor Ohllaan (1885) ontwikkelde het dorp zich in deze richting.

Vleuten heeft sinds 1881 een treinstation op de spoorlijn Utrecht - Rotterdam, waarvan in ongeveer zeven minuten naar Utrecht Centraal gereisd kan worden. Station Vleuten werd in november 2007 zo'n 300 meter naar het westen verplaatst, en ligt aan de nieuwe verhoogde spoorbaan. Deze is sinds 2010 viersporig.

Vanaf omstreeks 1900 vestigden zich in Vleuten veel tuinders. Een deel daarvan was afkomstig uit Utrecht, waar ze wegens stadsuitbreiding moesten vertrekken. Dit bracht ook randactiviteiten met zich mee als toeleveringsbedrijven, de tuinbouwschool, een proeftuin en de Bloemenveiling Vleuten. In de jaren 1990 kwam hieraan een einde, omdat de tuinders (wederom) moesten vertrekken wegens stadsuitbreiding van Utrecht.

Vanaf ongeveer 1950 breidde Vleuten zich sterker uit en ontstonden wijken als Achter 't Spoor, Hinderstein, Nieuwe Vaart en Odenvelt.

De nieuwbouwwijk Vleuterweide ten zuidwesten van Vleuten, is onderdeel van het nieuwbouwproject Leidsche Rijn. Ten oosten van Vleuten ligt het Máximapark. Dit stadspark dient als een groenvoorziening en recreatiegebied voor Vleuten, inclusief Vleuterweide, en de wijk Leidsche Rijn. Ten noorden van Vleuten ligt de zandafgraving de Haarrijnseplas.

Bezienswaardigheden[]

Kerkelijke gebouwen[]

Torenpleinkerk, een Hervormde kerk, waarvan de toren uit omstreeks 1300 dateert. In deze kerk bevindt zich een orgel van de orgelbouwer Gideon Thomas Bätz. Dit orgel is gebouwd in 1809 voor de Remonstrantsekerk van Utrecht, toen deze de Hiëronymuskapel aan de Kromme Nieuwegracht had gekocht. Uiteindelijk bleek het orgel te duur en verhuisde het in 1860 naar Vleuten. In 2009 is in de toren van de kerk een beiaardgeïnstalleerd van de klokkengieter Petit & Fritsen. Het bleek de laatste beiaard voor Nederland van deze gieter die in 2014 genoodzaakt was haar bedrijfsvoering te beëindigen.

St. Willibrorduskerk, is een rooms-katholieke kerk aan de Pastoor Ohllaan 34 in Vleuten.

Niet-kerkelijke gebouwen[]

  • Het voormalige gemeentehuis van de gemeente Vleuten-De Meern staat in Vleuten. Dit heeft sinds 2001 de functie van wijkbureau.
  • Ten zuidwesten van Vleuten, op de oude weg naar Harmelen, ligt de dertiende-eeuwse Hamtoren. Dit is een overblijfsel van een ridderhofstad.

Straten, lanen, pleinen en parken[]

  • Burgemeester Verderlaan. Deze straat, vlak boven de Leidse Rijn en de Zandweg, heette eerst Kerkweg.[1]

Het voormalige gemeentehuis van de gemeente Vleuten is sinds 2007 in gebruik als restaurant en zalencentrum, waar heden ten dage ook weer getrouwd kan worden.


Vlissingen