• Taxi Den Haag 070 666 66666
  • Vaste lage taxitarievenBel 070 666 6666
  • Taxi Den Haag en Omgeving
  • 1
  • 2
  • 3

Bel voor een Taxi 070 - 666 6666 (7x6)

Dollar

american

mastercard

pin

visa

Dutch English French Spanish

Taxi Den Haag nodig belt u dan naar

 ______________________________________________________

070 666 6666

 ______________________________________________________

Welkom bij Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service)

Heeft u een ritje nodig? Dan bent u bij ons bij het goede adres! De Haagse Taxi Service biedt u uitstekende service aan voor mooie prijzen.
Zelfs de oh zo dure ritjes naar Schiphol worden door ons voorzien van bodemprijzen waar u geen nee tegen kunt zeggen.
Individueel vervoer of groepsvervoer binnen en buiten Den Haag behoren beiden tot onze aanbod.
U kunt stiptheid en veilige betaalmogelijkheden van ons verwachten.
Bovendien staan we 24/7, 7 dagen in de week voor u klaar.
Bel ons op 070 - 666 6666 en dan ziet u ons gauw verschijnen!.

Dutch English French Spanish

24-7

Taxi 24/7 bereikbaar

Snel een Taxi Den Haag nodig? Wij zijn altijd telefonisch, per e-mail of online bereikbaar. Dag en nacht!

ONZE DIENSTEN

onze diensten

Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service) biedt personenvervoer, zakelijk vervoer, VIP vervoer, groepsvervoer, schoolvervoer en pakketdiensten.

Lees meer

tarieven-feature-1

Vaste lage taxitarieven voor Taxi Den Haag

Met onze vaste lage prijzen, ook voor taxi Den Haag, komt u aan het einde van de taxirit niet voor nare verassingen te staan.

ACTIES

car

Vanaf NU starttarief €0,-
voor voorwaarde neem contact op met centrale.
------------------------------------------------
Schiphol 47,- Vanaf Zondag t/m Donderdag van 22:00 tot 04:00 alleen brengen!!!

Lees meer

zakelijk-vervoer

Zakelijk taxivervoer

Op zoek naar representatief taxivervoer? Ook dan bent u bij de Haagse Taxi Service aan het juiste adres.

RESERVEREN

reserveren

Wilt u gelijk online een Taxi Den Haag reserveren? Dat kan! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw taxi bevestigen

Online Reserveren

Taxi Den Haag naar Rhoon

Taxi Den Haag naar Rhoon is een dorp in de Zuid-Hollandse gemeente Albrandswaard, gelegen op het eiland IJsselmonde. Rhoon ligt ten zuidwesten van Rotterdam.

Rhoon, oorspronkelijk een uitgestrekt dijkdorp, kenmerkt zich tegenwoordig vooral door de grootschalige naoorlogse uitbreidingen; omgeving L.G. Molenaarstraat (jaren 50), Rhoon-Zuid (jaren 50/60), ’t Ghijseland (jaren 70), de Huyters en Rhoon-Noord (jaren 80), omgeving Saffierlaan-Portland (jaren 90) en het in aanbouw zijnde Essendael (21e eeuw).

Rhoon is een rustig dorp, met veel forensen uit de haven van Rotterdam. Het dorp wordt ontsloten door de N492 (Groene Kruisweg), de A15 en het metrostation Rhoon.

Geschiedenis[]

Ontstaan[]

De plaats ontstond op een zandplaat in de Oude Maas. De Zeeuwse Jonker Biggo van Duyveland kreeg deze plaat in 1199 in pacht van graaf Dirk VII van Holland. Hij liet hem indijken en met een kasteel bebouwen, wat het begin van Rhoon vormde: de Heerlijkheid Roeden (het huidige gebied tussen de Dorpsdijk, Oud-Rhoonsedijk en Werkersdijk).

Naamgeving[]

Rhoon (voorheen vaak gespeld als Roon) is een samentrekking van Roden en staat voor een plaats waar een stuk bos gerooid is. Het wordt al vermeld in 1230 (Ecclesia de Roden) en in 1299 (Roeden).

Kasteel en Dorpskerk[]

Biggo van Duyvelant liet een kasteel bouwen dat tijdens de Sint-Elisabethsvloed van 1421 werd verwoest; dit is vervangen door het huidige Kasteel van Rhoon. Rhoon was officieel een ridderhofstad en kwam zodoende vaak in andere handen terecht. Toen in 1683 Heer Pieter van Duyvelant van Rooden de ridderhofstad verkocht, betekende dit het einde van de lijn Van Duyveland. De koper was Hans Willem Bentinck tot Diepenheim, Heer van Drimmelen & Graaf van Portland. Het geslacht Bentinck hield de rechten als Landheer van Rhoon en Pendrecht tot 1830, toen Anthony van Hoboken, van het Rotterdamse redersgeslacht, Rhoon met zijn rechten overkocht. Zijn kleinzoon Edward van Hoboken, overleden in 1913, was de laatste die de titel Heer van Rhoon en Pendrechtdroeg. Nakomelingen hebben de rechten van de Heerlijkheid verzameld in de N.V. Maatschappij tot exploitatie van onroerende goederen "Rhoon, Pendrecht en Kortgene”, waartoe tot 1971 ook het Kasteel van Rhoon behoorde.

Vlak bij het kasteel staat de 16e-eeuwse Dorpskerk. De vierkante toren met de fijne spits rijst op uit het voorste gedeelte van het schip en helt voorover. In 2014 is zij uitvoerig gerestaureerd. Ook het interieur werd onder handen genomen.

Rampen[]

Door de eeuwen heen heeft Rhoon te kampen gehad met verscheidene rampen. Op 6 februari 1489 overviel een bende Hoeken onder leiding van Joris van Brederode vanuit Rotterdam het dorp en dwong de inwoners met hun wagens de geroofde goederen te vervoeren. Het kasteel werd geplunderd en gebrandschat. In 1669 werd een groot deel van Rhoon door brand verwoest, terwijl in november 1775 Rhoon door een hoge waterstand met ondergang werd bedreigd. Ook tijdens de Watersnood van 1953 bedreigde het water het dorp.

Tweede Wereldoorlog[]

Op 10 oktober 1944 liep een Duitse soldaat bij de vlasfabriek tegen een losgeraakte bovengrondse stroomdraad en kwam daarbij om het leven. Of dit een ongeluk of een aanslag was, is nog steeds niet duidelijk. Als represaille haalden de Duitsers de volgende dag zes omwonende mannen uit hun huizen om te worden geëxecuteerd. Toen eigenaar Barendregt van de vlasfabriek, die alles had zien gebeuren, vernam dat er zes onschuldige mensen zouden worden doodgeschoten probeerde hij hen te redden. Hij werd echter naast de zes gezet en samen met hen op 11 oktober 1944 geëxecuteerd.

De schrijver en historicus Jan Brokken groeide op in Rhoon en is sinds 2002 doende de geschiedenis van de oorlog in het dorp te onderzoeken en te beschrijven. Van hem verscheen op 22 januari 2013 het boek De Vergelding over deze zaak.