• Taxi Den Haag 070 666 66666
 • Vaste lage taxitarievenBel 070 666 6666
 • Taxi Den Haag en Omgeving
 • 1
 • 2
 • 3

Bel voor een Taxi 070 - 666 6666 (7x6)

Dollar

american

mastercard

pin

visa

Dutch English French Spanish

Taxi Den Haag nodig belt u dan naar

 ______________________________________________________

070 666 6666

 ______________________________________________________

Welkom bij Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service)

Heeft u een ritje nodig? Dan bent u bij ons bij het goede adres! De Haagse Taxi Service biedt u uitstekende service aan voor mooie prijzen.
Zelfs de oh zo dure ritjes naar Schiphol worden door ons voorzien van bodemprijzen waar u geen nee tegen kunt zeggen.
Individueel vervoer of groepsvervoer binnen en buiten Den Haag behoren beiden tot onze aanbod.
U kunt stiptheid en veilige betaalmogelijkheden van ons verwachten.
Bovendien staan we 24/7, 7 dagen in de week voor u klaar.
Bel ons op 070 - 666 6666 en dan ziet u ons gauw verschijnen!.

Dutch English French Spanish

24-7

Taxi 24/7 bereikbaar

Snel een Taxi Den Haag nodig? Wij zijn altijd telefonisch, per e-mail of online bereikbaar. Dag en nacht!

ONZE DIENSTEN

onze diensten

Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service) biedt personenvervoer, zakelijk vervoer, VIP vervoer, groepsvervoer, schoolvervoer en pakketdiensten.

Lees meer

tarieven-feature-1

Vaste lage taxitarieven voor Taxi Den Haag

Met onze vaste lage prijzen, ook voor taxi Den Haag, komt u aan het einde van de taxirit niet voor nare verassingen te staan.

ACTIES

car

Vanaf NU starttarief €0,-
voor voorwaarde neem contact op met centrale.
------------------------------------------------
Schiphol 47,- Vanaf Zondag t/m Donderdag van 22:00 tot 04:00 alleen brengen!!!

Lees meer

zakelijk-vervoer

Zakelijk taxivervoer

Op zoek naar representatief taxivervoer? Ook dan bent u bij de Haagse Taxi Service aan het juiste adres.

RESERVEREN

reserveren

Wilt u gelijk online een Taxi Den Haag reserveren? Dat kan! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw taxi bevestigen

Online Reserveren

Taxi Den Haag naar Oss

Taxi Den Haag naar Oss, onderdeel van de gemeente Oss, is gelegen tussen 's-Hertogenbosch en Nijmegen in de provincie Noord-Brabant. Oss speelt een regionale rol als werk-, woon- en winkelstad. De stad is omringd door verschillende landschappen en ligt geologisch gezien op de rand van hogere, droge zandgronden en lagere, vochtige kleigrond, met de rivier de Maas in de nabijheid. Hoewel Oss een rijke historie kent - in het verleden was het de hoofdstad van het Kwartier van Maasland van de Meierij van 's-Hertogenbosch - zijn er weinig overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. Wel is er nog een aantal monumenten dat getuigt van het industriële verleden.

Geschiedenis[]

 Zie Geschiedenis van Oss voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Oss werd al meer dan 2000 jaar voor Christus bewoond. De oudste vermelding van de plaats stamt uit 1161. Oss kreeg gemeenterechten in 1286 door Hertog Jan I van Brabant. Het Kasteel van Oss werd omstreeks 1374 gebouwd. In 1399 kreeg Oss stadsrechten. De stad had veel te lijden onder de conflicten van Brabant en later de Habsburgse Nederlanden met Gelre, tot Gelre in 1543 door Karel V bij de Habsburgse Nederlanden werd ingelijfd.

Eind negentiende, begin twintigste eeuw, was voor de stad een roerige periode: Oss ging gebukt onder ernstige criminaliteit, die in het hele land associaties opriep met de misdaadpraktijken in het Noord-AmerikaanseChicago. De zogenaamde "Bende van Oss" was berucht en gevreesd. De termen messensteker en messentrekker, die in de volksmond vaak met een knipoog worden gebruikt om een inwoner van Oss aan te duiden, refereren hier nog altijd naar. De film De bende van Oss (André van Duren, 2011) is gebaseerd op de gebeurtenissen uit deze tijd.

In 1881 kreeg Oss een eigen spoorwegstation, wat van groot belang was voor de aanwezige industrie. In de Tweede Wereldoorlog had Oss vanaf 1943 een NSB-burgemeester. Tijdens de oorlog werden 252 joodse burgers uit de stad gedeporteerd en vermoord. Oss werd bevrijd op 19 september 1944.

De stad kreeg in 1968 een haven, die via het Burgemeester Delenkanaal werd aangesloten op de Maas. In 1994 werd de gemeente Oss verder uitgebreid.

Bezienswaardigheden[]

 • De Watertoren, door sommigen liefkozend aangeduid als "de sigaar van Oss", momenteel in gebruik als moskee.
 • Overblijfselen van het Kasteel van Oss, nabij winkelcentrum de Gelderse Poort.
 • Vorstengraf, reconstructie van een vorstengraf uit de zevende eeuw voor Christus op de plek waar door archeologen een ijzeren zwaard werd gevonden. De grafheuvel bevindt zich op het industrieterrein nabij de A50, waar de Brierstraat de Vorstengraflaan kruist. Op deze plek zijn ook enkele andere grafheuvels gereconstrueerd.
 • De neogotischeGrote Kerk, uit 1859, ontworpen door architect Hendrik Jacobus van Tulder en in 1982Anton Jurgens. In 1999 is de toren voorzien van een carillon.
 • Stellingmolen Zeldenrust, uit 1860.
 • Stellingmolen Nieuw Leven, uit 1895.
 • DeWillibrordusput, nabij de splitsing van deWillibrorduslaanen deMunlaan. De put werd in de 14e eeuw voor het eerst in bronnen vermeld, maar is vermoedelijk ouder. Ter plaatse is eenboomstamputopgegraven, die uit het tijdvak 900-1250 dateert. Er stond ook een stenen opbouw boven, die in de 18e eeuw zou zijn verwijderd. De huidige put stamt uit1926. De bouw ervan werd mogelijk gemaakt door een schenking vanSidney van den Berghen bevindt zich op 12 meter afstand van de oorspronkelijke put. Ook stond hier een (Willibrordus)kapel, die reeds in1400én1485in bronnen werd vermeld en waarschijnlijk in1748werd verwoest. Ook een eeuwenoudeeik, de Sint-Willibrordusboom, zou hier hebben gestaan. Deze werd in1845geveld. De devotie voor de heilige Willibrordus, stammend uit de Middeleeuwen, wordt doorStephanus Hanewinkelin1799als volgt beschreven:Veele Roomschen, vooral zulken, die de koorts hebben, doen naar deezen Heuvel, welke ook St. Willebrord genoemd word, Bedevaarten, kruipen op hunne knieën, met eenen Roozenkrans in de hand, onder het uitboezemen van Pater-nosters en Ave-Maria's, rondom dien steenhoop, smijten gewoonlijk eenige Steenen, om denzelven in wezen te houden, op denzelven, drinken van het water uit die wonderbron of waschen zich met dezelve, en dan gaat de koorts weg of zij weg gevaagd word.
 • Het kantoorpand de "Groene Engel" vanAnton Jurgens' Margarinefabrieken, in 1912 ontworpen doorCharles Estourgie(1884-1950) in de stijlenart nouveauenart deco, in1930in gebruik genomen doorPhilipsen in1979in bezit gekomen van de gemeenteOss. Het pand is een Rijksmonument, werd in1999verbouwd, om vervolgens in gebruik te worden genomen als cultuurpodium.
 • Het oude kantoorpand van fa. Gebr. v/d Bergh (later tapijtfabriekBergoss). Het uit1919stammende gebouw is ontworpen door deNijmeegsearchitectOscar Leeuwen bevindt zich aan deBram van den Berghstraat. Het gebouw bevat ornamenten inArt Nouveau-stijl en is geklasseerd als Rijksmonument.

Cultuur[]

Theater De Lievekamp biedt een programma van opera tot cabaret. Sinds 1999 is het aanbod in de stad uitgebreid met de komst van cultuurpodium de Groene Engel. Het programma van "d'n Engel" omvat popconcerten, film- en theatervoorstellingen en maandelijks terugkerende activiteiten, zoals het folkcafé, het politiekcafé 'Zout', het moderne jazzcafé en het dixielandcafé.

Musea[]

 • Museum Jan Cunen, gehuisvest in Villa Constance, beschikt onder meer over een grote collectie schilderijen van de Haagse School.
 • Stadsarchief, een informatief centrum over de regionale geschiedenis van de stad Oss.

Monumenten[]

Carnaval[]

In Oss worden met carnaval drie optochten gehouden, een jeugdoptocht, een grote optocht en de halfvastenoptocht. De jeugdoptocht is op carnavalszaterdag. De grote optocht plaats op carnavalszondag, en met halfvastenzondag de halfvastenoptocht. Ook heeft Oss met carnaval een andere naam namelijk Ossekoppenrijk.

Evenementen[]

Enkele jaarlijkse evenementen die in de stad hebben plaatsgevonden zijn:

Centrum:

 • Klûnen in Oss
 • Carnaval
 • Halfvastenfeesten (sinds 2012)
 • Oranjefeesten
 • Koningsmarkt
 • Oss on classic wheels
 • Kermis Oss
 • Het vierde beeld
 • Fantastival
 • Muze Misse