• Taxi Den Haag 070 666 66666
 • Vaste lage taxitarievenBel 070 666 6666
 • Taxi Den Haag en Omgeving
 • 1
 • 2
 • 3

Bel voor een Taxi 070 - 666 6666 (7x6)

Dollar

american

mastercard

pin

visa

Dutch English French Spanish

Taxi Den Haag nodig belt u dan naar

 ______________________________________________________

070 666 6666

 ______________________________________________________

Welkom bij Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service)

Heeft u een ritje nodig? Dan bent u bij ons bij het goede adres! De Haagse Taxi Service biedt u uitstekende service aan voor mooie prijzen.
Zelfs de oh zo dure ritjes naar Schiphol worden door ons voorzien van bodemprijzen waar u geen nee tegen kunt zeggen.
Individueel vervoer of groepsvervoer binnen en buiten Den Haag behoren beiden tot onze aanbod.
U kunt stiptheid en veilige betaalmogelijkheden van ons verwachten.
Bovendien staan we 24/7, 7 dagen in de week voor u klaar.
Bel ons op 070 - 666 6666 en dan ziet u ons gauw verschijnen!.

Dutch English French Spanish

24-7

Taxi 24/7 bereikbaar

Snel een Taxi Den Haag nodig? Wij zijn altijd telefonisch, per e-mail of online bereikbaar. Dag en nacht!

ONZE DIENSTEN

onze diensten

Taxi Den Haag (Haagse Taxi Service) biedt personenvervoer, zakelijk vervoer, VIP vervoer, groepsvervoer, schoolvervoer en pakketdiensten.

Lees meer

tarieven-feature-1

Vaste lage taxitarieven voor Taxi Den Haag

Met onze vaste lage prijzen, ook voor taxi Den Haag, komt u aan het einde van de taxirit niet voor nare verassingen te staan.

ACTIES

car

Vanaf NU starttarief €0,-
voor voorwaarde neem contact op met centrale.
------------------------------------------------
Schiphol 47,- Vanaf Zondag t/m Donderdag van 22:00 tot 04:00 alleen brengen!!!

Lees meer

zakelijk-vervoer

Zakelijk taxivervoer

Op zoek naar representatief taxivervoer? Ook dan bent u bij de Haagse Taxi Service aan het juiste adres.

RESERVEREN

reserveren

Wilt u gelijk online een Taxi Den Haag reserveren? Dat kan! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw taxi bevestigen

Online Reserveren

Taxi Den Haag naar Lage Zwaluwe

Taxi Den Haag naar Lage Zwaluwe is een plaats in de Nederlandse gemeente Drimmelen. Het inwonertal bedraagt 4.209 (telling 1 januari 2007). Lage Zwaluwe ligt tussen Zevenbergschen Hoek en Hooge Zwaluwe. Dichtstbijzijnde grote steden zijn Dordrecht en Breda.

Geschiedenis[]

Reeds in 1290 werd de naam voor het eerst genoemd als die Swaluw, in een oorkonde van Graaf Floris V van Holland. De heerlijkheid van de Zwaluwe werd door de Graaf van Holland in leen gegeven aan de familie Van Duivenvoorde. De bekendste persoon uit deze familie was Willem van Duivenvoorde, die Zwaluwe door koop had verworven. Hij stierf in 1353 en het bezit van Zwaluwe ging over op Jan II van PolanenHeer van Breda. Bij diens dood in 1378 ging het bezit van Zwaluwe over op Jan III van Polanen en vervolgens op diens dochter, Johanna van Polanen, welke in 1403 trouwde met Engelbrecht I van Nassau. Aldus werd Zwaluwe Nassaus bezit. Ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander door de vele historische banden van de Oranjes met de dorpen de titel: Heer van Hooge en Lage Zwaluwe.

Omstreeks 1350 begonnen ook de Hoekse en Kabeljauwse twisten, die in deze streken voor veel onrust zorgden.

Het dorp heeft in 1421 zeer te lijden gehad van de Sint-Elisabethsvloed. Als gevolg van de overstromingen werd echter tevens de riviervisserij een bron van bestaan. Na 1800 werd in de Biesbosch ook veel griendhoutaangeplant, wat een nieuwe bestaansbron opleverde. Later werden ook stukken Biesbosch ingepolderd. De oogst werd per schip naar het vasteland gevoerd. In de loop van de 20e eeuw werd de griendteelt geleidelijk van minder belang. Ook de visserij verdween goeddeels, door watervervuiling en overbevissing.

Na de Franse tijd werd Hooge en Lage Zwaluwe een gemeente, die in 1997 werd opgeheven en met Terheijden en Made en Drimmelen samengevoegd werd tot de nieuwe gemeente Made, die later Drimmelen ging heten, maar niettemin als hoofdplaats Made heeft.

In 1925 werd in de plaats een watertoren gebouwd naar een ontwerp van Hendrik Sangster.

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren veel mensen in de Biesbosch ondergedoken. Ze werden bevoorraad met schepen die de Amer moesten over varen. Toen, einde 1944, het gebied ten zuiden van de grote rivieren bevrijd was, was Werkendam dat nog niet. Zogeheten runners of line-crossers brachten berichten en voedsel over van bezet naar bevrijd gebied en omgekeerd. Dit was gevaarlijk. Er waren 21 crossers, ze maakten 374 overtochten. Twee van hen hebben de oorlog niet overleefd.

Watersnood

De Watersnood van 1953 richtte veel schade aan in Lage Zwaluwe. Naar aanleiding hiervan werd het Deltaplan uitgevoerd en daarmee ging het unieke karakter van de Biesbosch als zoetwatergetijdendelta verloren. De Biesbosch bleef echter aantrekkelijk. Vanaf 1960 kwamen er rondvaartboten, aanvankelijk omgebouwde platte schuiten, die in het oogstseizoen weer werden omgebouwd naar vrachtschuit om de oogst binnen te halen. Later kwamen er luxueuze rondvaartboten. Ook kwam er een jachthaven met bijbehorende toeristische voorzieningen.

Bezienswaardigheden[]

 • De Schuddebeursche Watermolen is het restant van een voormalige poldermolen uit 1794.
 • Monument voor de line-crossers, gemaakt door Niek van Leest en onthuld in 1977 door Prins Bernhard, in aanwezigheid van oud Line Crossers. Niet ver van dit monument staat een zuil, oorspronkelijk geplaatst nabij de haven (1948) en in 1977 verplaatst naar de huidige locatie bij de Amer. Deze zuil is afkomstig van de kloosterkapel van de Zusters van het Allerheiligste Hart van Jezus te Moerdijk die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest.
 • Op de Nederlands-hervormde begraafplaats is een Nederlands oorlogsgraf; één van de graven is van Adriaan Aertsen, die na de oorlog is omgekomen door een landmijn net buiten kamp Vught. Op het rooms-katholieke kerkhof ligt iemand van de mijnopruimingsdienst, die na de oorlog bij een ontploffing is omgekomen.
 • Buiten het dorp zijn twee plaatsen waar tankvallen uit het begin van de Tweede Wereldoorlog te zien zijn; het zijn rijksmonumenten.
 • De Protestantse kerk[1]aan de Kerkstraat 49 is een eenvoudig zaalkerkje uit 1816. Architect was C. van Seters. In 1867 kwam er een uitbouw. In 1951 werd een dakruiter geplaatst. Het orgel stamt uit 1969 en werd gebouwd door de firma J.L. van den Heuvel uit Dordrecht. Er werd daarbij gebruikgemaakt van delen van zijn voorganger, uit 1913. De lezenaar is in empirestijl.
 • De Johannes de Doperkerk[2], gelegen aan Plantsoen 4, stamt uit 1951 en is een pseudobasilicale bakstenen kruiskerk in traditionalistische stijl, ontworpen door Hendrik Willem Valk. De kerk vervangt een in 1944door oorlogshandelingen verwoeste voorganger.

De huidige kerk bezit drie 17e-eeuwse Vlaamse schilderijen en een 18e-eeuws tabernakel.

 • De pastorie aan Plantsoen 2 is een herenhuis uit 1787 met twee tuitgevels als zijgevel. Haaks hierop bevindt zich de voormalige schuurkerk, die tegelijk met de pastorie werd gebouwd.
 • Een aantal boerderijen bezitten een dwars voorhuis tussen bakstenen topgevels. Voorbeelden zijn Gaete 19Kerkstraat 5Nieuwlandsedijk 17, 43, en 53.
 • Een voormalige griendschuur bevindt zich aan Industriestraat 4.
 • De watertoren stamt uit 1925

Monumenten[]

Lijst van gemeentelijke monumenten in Lage Zwaluwe