Dutch English French Spanish

Omroepwest

Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Het laatste nieuws'
  1. Een 42-jarige Hagenaar dacht door 250 kilo cocaïne te importeren zijn dure operatie in de Verenigde Staten te kunnen bekostigen. Maar in plaats van onder het mes te belanden, kwam de politie erachter dat de man en een 37-jarige plaatsgenoot plannen hadden om drugs naar Nederland te smokkelen. Er is nu dertig maanden cel tegen hem geëist.
  2. In een woning aan de Korenbloem in Leiden is donderdagavond brand uitgebroken. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen, maar het huis raakte wel zwaar beschadigd door de brand. Dat meldt mediapartner Unity.
  3. De huldiging van de Nederlandse shorttracksters in het Holland Heineken House in Gangneung is eerst 'droog' geoefend. Een 'figurant' deed de hele procedure voor om het publiek, waaronder opnieuw nogal wat buitenlanders, de bedoeling van de show duidelijk te maken. Daarna verliep het officiële eerbetoon aan Suzanne Schulting, olympisch kampioene op de 1000 meter, en haar teamgenoten Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof uit Zoetermeer en Lara van Ruijven uit Naaldwijk (brons op de relay) zonder wanklank.
  4. Bij de Chinese cultuur denken veel mensen aan Kung-fu, de acteurs Jackie Chan en Bruce Lee, draken en chinees eten, maar er is zoveel meer. Om dat aan de Hagenaars duidelijk te maken, wordt in het Filmhuis Den Haag en het Theater aan het Spui het China Festival georganiseerd. 'Wij zijn niet alleen van de babi pangang', zegt organisator Melvin Chang.
  5. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en daarom ontvangt radiopresentator Bas Muijs de komende weken verschillende lijsttrekkers uit de regio in zijn programma Muijs in de Morgen. Vrijdag is de lijsttrekker van Wij. Rijswijk aan de beurt: Björn Lugthart.